تاریخ امروز :
انجمنهای تخصصی علمی  فرهنگی پرشین وی
تبلیغات
صفحه 1 از 8 123 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج 1 تا 10 از 75 مجموع
  1. #1
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    *-b خواص انواع سبزیجات و میوه ها

    خواص لیمو
    مقدمه
    لیمو ترش یکی از گیاهان متعلق به تیره گل سرخ از دو لپه‌ایها می‌باشد. به علت داشتن خواص اسیدی ضد عفونی کننده قوی است. حتی اگر در مسافرتها به آب آشامیدنی مشکوک هستید و می‌ترسید از آن بنوشید کافی است چند قطره آب لیمو ترش را در آن بریزید. آب ر ا کاملا استرلیزه کرده و میکربهای موجود در آب را از بین می‌برد. گرچه قریب به 400 سال پیش از تولد مسیح ، تئوفراست از لیمو سخن گفت، اما تنها در قرن چهارم میلادی ، هنگامی که جنگجویان مسیحی در جنگهای صلیبی به فلسطین رسیدند، لیمو را دیدند که در باغهای آن سرزمین کشت شده بود.

    پلین ، گیاه شناس معروف ، لیمو را به عنوان پادزهری قوی می‌شناخت. نظریه پلین در پایان قرن دوم مسیحی دوباره بررسی شد و به اثبات رسید و معلوم گشت که لیمو واقعا سموم بدن را از بین می‌برد. ابن سینا پزشک معروف ایرانی آب لیمو را بهترین دارو برای تشنجات ناشی از تب می‌دانست و یرقان را هم با لیمو معالجه می‌کرد.






    خواص داروئی
    •کسانی که می‌خواهند خود را لاغر کنند اگر صبح ناشتا آب لیمو ترش را با یک لیوان آب مخلوط کنند و مقدار کمی عسل به آن اضافه نمایند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدین ترتیب از شر چربیهای اضافی راحت خواهند شد.


    •بهترین کلسیم آن است که از پوست تخم مرغ و آب لیمو تهیه می‌کنند. برای تهیه کلسیم طبیعی یک تخم مرغ را تمیز شسته و در یک لیوان بگذارید و روی آن آب یک لیمو ترش را بریزید و آنرا به مدت دو سه ساعت در جای خنکی بگذارید سپس تخم مرغ را در آورده و آب لیمو را که دارای مقدار زیادی کلسیم است می توانید روی سالاد ریخته و یا با عسل یا شکر شیرین کرده بنوشید از تخم مرغ هم که پوست آن نرم شده می‌توانید هنوز استفاده کنید.


    •برای گلو درد بهترین دارو ، لیمو ترش است. یک قاشق چایخوری آب لیمو ترش را در آب نیم گرم بریزید و با آن غرغره کنید ورم گلو و گلو درد را برطرف خواهد کرد.


    •برای گرفتگی بینی و زکام کافی است چند قطره آب لیمو را با یک قاشق چایخوری آب مخلوط کرده و در بینی بچکانید.


    •برای رفع کم کاری معده و روده باید یک لیمو ترش را با پوست و هسته له کنید و آنرا با یک لیوان آب سرد و یک قاشق عسل مخلوط کده و بمدت یک ساعت قبل از خواب نوشید.


    •برای جلوگیری از خونریزی بینی کافی است که یک تکه پنبه را آغشته به آ ب لیمو کرده و در سوراخ بینی بگذارید خون دماغ را برطرف خواهد کرد.


    •اگر در صورت شما لکه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب لیمو و نمک است. بدین ترتیب که در مقداری آب لیمو نمک بزنید و آنرا با پنبه روی صورت خود بمالید لکه‌ها و جوشها را برطرف می‌کند.


    •بهترین دارو برای پوست دست شما مخلوط گلیسیرین و آب لیمو است. آب لیمو و گلیسرین را به نسبت مساوی مخلوط کنید و بدستهای خود بمالید ببینید که چقدر پوست دستها صاف می‌شود. در زمستان برای جلوگیری از سرما زدگی دستهای خود را با آ ب لیمو ماساژ دهید. خوردن آب لیمو سنگهای کلیه را نیز دفع می‌کند.


    •ترشی معده ، سوء هاضمه ، تب و گریپ را هم می‌توان با لیمو درمان کرد.


    •گذاشتن یخ و لیمو روی زبان ، سکسکه را درمان می‌کند.
    معالجه آنژین با لیمو
    برای شستشوی حلق و حنجره از لیمو کمک بگیرد. کمی آب لیمو و آب مقطر را مخلوط و هر ساعت یک بار آن را قرقره کنید.

    معالجه زخم و خراشهای سطحی پوست با لیمو
    به جای آب اکسیژنه برای شستشوی زخم و خراشهای سطحی پوست ، می‌توانید آب لیمو را بگیرید و دو برابر آن آب بیفزایید و با آن زخمها و خراشهای سطحی پوست را بشویید.

    درمان اختلالات هاضمه با لیمو
    در تمام مواردی که اختلال هاضمه بوجود می‌آید از قبیل دل به هم خوردگی و نفخ شکم ، معالجه با لیمو تجویز شده است. در این مورد 2 لیمو را با پوست و هسته برش بزنید و آن را در یک لیتر آب داغ ، یک یا دو ساعت خیس کنید، بعد آن را بفشارید و آب فشرده آن را با قند و یا شکر شیرین کرده و هر روز یک لیوان بنوشید.

    درمان خونریزی لثه‌ها
    یک قطعه پنبه را در لیوانی که محتوی آب لیمو است، فرو کرده و روزی دو بار صبح و شب آن را به لثه‌های خود بمالید و با انگشتان خود ماساژ دهید ولی مواظب باشید آب لیمو به دندانهای شما نرسد.

    معالجه میگرن و سردرد
    وقتی میگرن و سردرد دارید در یک فنجان قهوه یا چای غلیظ یک برش لیمو بیندازید و بنوشید ، مصرف آن موجب تسکین درد و میگرن می‌شود.

    رفع سرگیجه و دل شوره
    استفاده از لیمو ترش سرگیجه را رفع می‌نماید ، و نیز اگر لیمو با کمی عسل خورده شود ، باعث آرامش شده و دل شوره را برطرف می‌کند.






    پاک کننده پوست
    اگر پوست شما چرب است، می‌توانید آن را با لیمو که یک ماده قابض است تمیز کنید. به این ترتیب که یک قاشق چای خوری آب لیمو را در دو فنجان آب مقطر بریزید و با یک پنبه تمیز صورت خود را با آن پاک کنید. این کار باعث کاهش چربی پوست می‌شود و از پدید آمدن جوش‌های صورت جلوگیری می‌کند. در صورت استفاده از این لوسیون برای جلوگیری از رشد باکتریها بهتر است هرروز یک محلول تازه درست کنید. مصرف این محلول باعث خشک شدن پوست می‌شود و برای پوست‌های چرب بسیار مفید است. اما در صورت داشتن پوست خشک از مصرف آن خودداری کنید.

    لیمو ضد شوره و بر طرف کننده خارش پوست سر
    آب لیمو برای پوست سر بسیار مفید است و شوره سر را کاهش می‌دهد. عصاره حاصل از آبگیری یک لیموی تازه را حدود ‌١٠ دقیقه برروی پوست سر مالش دهید و سپس آن را با آب به طور کامل بشوئید. همچنین آب لیمو می‌تواند به عنوان یک تقویت کننده مو وضد خارش، به صورت ماساژ برروی پوست سر استفاده شود.

    ضد سرماخوردگی
    آب لیمو یک ضد ویروس عالی می‌باشد و همچنین مصرف آن برای سرماخوردگی شدید بسیار مفید است. بدین منظور یک عدد لیمو را با مقداری نمک میل کنید. در صورت تمایل می‌توان عصاره گرفته شده را در آب رقیق کرد و سپس مصرف نمود.

    یک حالت دهنده خوب برای موها
    به علاوه شستشوی موی چرب با استفاده از آب لیمو باعث کاهش چربی آن می‌شود. به این صورت که عصاره حاصل از ابگیری دو عددلیمو در یک لیتر آب مورد استفاده قرار دهید و موهایتان را با این محلول بشویید. این روش باعث درخشان و شاداب شدن انواع موها می‌شود. همچنین مصرف آن باعث می‌شود موهای طلایی رنگ روشنتر شوند.

    نرم کننده مناسب برای پوست آرنج
    برای نرم کردن پوست زبر ناحیه آرنج، آرنجتان را حدود ‌١٠ دقیقه برروی یک برش لیمو ترش فشار دهید.

    تقویت کننده حافظه
    لیمو تقویت کننده حافظه است. چند قطره از اسانس لیمو را روی یک دستمال ریخته و از طریق بینی استنشاق کنید. همچنین می‌توان این کار را در مواقعی انجام داد که می‌خواهید چیزی رابه یاد بیاورید. مغز شما با استنشاق اسانس لیمو نیروی تازه‌ای بدست خواهد آورد.

    آرامش دهنده روح
    لیمو همواره به عنوان یک ماده تسکین دهنده روح مطرح بوده است. استشمام رایحه معطر لیمو در طی تمرینات تمرکز و تعمق روح (مدیتیشن) بسیار مفید است. برای انجام این کار کافی است که سه قطره از اسانس لیمو را به یک کاسه حاوی آب گرم افزوده و آن را در هوای اتاق قرار دهید. به این ترتیب در طول استشمام رایحه معطر لیمو به یک آرامش مطلوب فکری و روحی دست خواهید یافت

  2. تشکرها از این نوشته :


  3. #2
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    خواص پیاز
    کلیات گیاه شناسی
    پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانه‌ای شکل. ساقه پیاز تا ارتفاع یک متر هم می‌رسد که آنهم استوانه‌ای و توخالی است. گلهای پیاز به رنگ سفید یا بنفش به صورت چتر در انتهای ساقه دیده می‌شود. پیاز انواع مختلف درد مانند پیاز سفید ، پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش.

    پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می‌شود ولی گفته می‌شود که منشا آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است. پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است. مردم مصر از آن در غذاهایشان استفاده می‌کرده‌اند. مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بکار می‌رفته و احترام خاصی داشته است. یونانیان و رومیان نیز آن را می‌شناخته و مصرف می‌کرده‌اند.






    ترکیبات شیمیایی
    پیاز دارای ترکیبات گوگردی ، قند ، کلسیم ، املاح سدیم و پتاسیم ، ید ، سیلیس ، آهن ، فسفر و ویتامینهای a.b.c می‌باشد. پیاز دارای اسانس مخصوصی می‌باشد که در اثر پختن از بین می‌رود. پیاز خام فعالیت معده را زیاد می‌کند و در نتیجه ترشح اسید کلریدریک را تشدید می‌کند. بنابراین کسانی که ناراحتی معده دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس کنند. اینگونه اشخص باید پیاز پخته مصرف کنند که ترشحات دستگاه هاضمه را منظم کرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می‌کند.

    خواص داروئی
    •پیاز ادرارآور قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند.
    •برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می‌توان استفاده کرد. مقدار مصرف آن 10 تا 15 قطره است که باید در آب حل کرده و مصرف نمود.
    •برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می‌شود: 100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید.


    •پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می‌آورد. بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنند.
    •اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می‌کند.
    •پیاز نیم پز برای سوختگیها نیز موثر است.
    •پیاز خام محرک قلب است.
    •پیاز باکتری‌کش است.
    •پیاز تقویت کننده و نرم کننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید.
    •پیاز سنگ کلیه را خرد می‌کند.
    •پیاز پخته ملین است.
    •برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید.






    •ماسک پیاز روی صورت خون را به طرف صورت می‌کشاند و رنگ صورت را درخشان می‌کند.
    •پیاز چون گرم است برای کسانی که طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می‌شود.
    •پیاز لثه‌ها را محکم می‌کند.
    •پیاز کلسیم دارد دندانها و استخوانها را تقویت می‌کند و از نرمی استخوان جلوگیری می‌کند.
    •پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برونشیت ، گریپ و آسم می‌باشد.
    •برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می‌شود.
    •برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان‌تر خواهد کرد.


    •برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود. بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روزی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود.
    •اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت می‌شود.
    •پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می‌کنند.
    •اگر از بوی پیاز ناراحت می‌شوید می‌توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید.
    •تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می‌شود.
    •اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می‌کند.
    •برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود می‌توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و در آب آن را پوست بکنید.

  4. تشکرها از این نوشته :


  5. #3
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    خواص هندوانه

    کلیات گیاه شناسی




    هندوانه گیاهی است یکساله ویک پایه ساقه آن خزنده و پیچک درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن کوچک و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .

    ترکیبات شیمیاییClick here to enlargeندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد.

    در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است:

    آب 92 گرم
    پروتئین 0/5 گرم
    مواد چربی 0/2 گرم
    نشاسته 6 گرم
    کلسیم 0/7 میلی گرم
    فسفر 10 میلی گرم
    آهن 0/5 میلی گرم
    سدیم 1 گرم
    پتاسیم 100 میلی گرم
    ویتامین آ 600 میلی گرم
    ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم
    ویتامین ب 2 0/3 میلی گرم
    ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم
    ویتامین ث 8 میلی گرم



    تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

    خواص داروئیClick here to enlargeندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است .


    1.هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند .
    2.هندوانه معده را تقویت می کند.
    3.پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.
    4.مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد .
    5.هندوانه برای ورم مثانه مفید است.
    6.هندوانه بدن را تازه شاداب می کند .
    7.هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.
    8.آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است.
    9.برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید .
    10.برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید .
    11.برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید .
    12.هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند .


    مضرات Click here to enlargeندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیکه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست . اینگونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شکر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند .

    همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود .

  6. تشکرها از این نوشته :


  7. #4
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    مختصری درباره اسفناج :
    نتایج تحقیقات علمی جدید نشان می‌دهد كه گیاه اسفناج خاصیت ضد سرطانی بسیار بالایی دارد به همین علت به سلطان گیاهان معروف است.
    معمولا از اسفناج هم به صورت خام در سالاد و پخته در تهیه برخی غذاها مانند آش و بورانی استفاده می‌شود.
    اسفناج دارای مقادیر زیادی ویتامین‌های a ، b، b2 و c بوده و در درمان برخی بیماریها مفیدست.
    همچنین، این گیاه دارای عناصر معدنی مانند آهن و یدست، كه به خاطر داشتن آهن، مصرف آن به اشخاص كم خون توصیه می‌شود.
    این گیاه به دلیل داشتن ویتامین‌ها و املاح گوناگون، برای زنان باردار بسیار مفید و نشاط آور و در درمان افسردگی نیز مؤثر و بوی بد دهان را از بین می‌برد.
    پس از پختن اسفناج نباید آب آن را دور ریخت، چرا كه سرشار از املاح و ویتامین‌هاست و یك نوشیدنی بسیار مناسب محسوب می‌شود.

  8. تشکرها از این نوشته :


  9. #5
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    خواص گوجه فرنگی:
    با خوردن مداوم گوجه فرنگی خود را در مقابل سرطان پروستات محافظت کنند.

    همچنین گوجه فرنگی از ورم آپاندیس جلوگیری می‌كند. از جوشانده برگ گوجه فرنگی نیز می‌توان برای دفع شته و حشرات استفاده كرد.

    گوجه فرنگی برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید و ورم مفاصل را برطرف می‌كند. همچنین از تصلب شرایین جلوگیری كرده و حتی مصرف آن برای این مرض مفید است.


    گوجه فرنگی، اوره خون را پایین می آورد. برای تمیز كردن خون باید از گوجه فرنگی و كرفس به نسبت مساوی و به مقدار سه فنجان در روز قبل از غذا و به مدت سه هفته استفاده كرد.

    برای تمیزی لكه جوهر بر روی لباس، یك تكه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگی قرار داده و لكه جوهر را با آن مالش دهید و سپس آنرا بشویید.


    اگر پوست شما كك و مك دارد، هر روز آنرا با گوجه فرنگی تمیز كنید كم كم كك و مك‌ها را از بین می برد.

    گفتنی است، در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد. کسانی که معده حساس دارند، نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط كنند.

    همچنین بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند. این نوع از افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.

  10. تشکرها از این نوشته :


  11. #6
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    ترخون:
    در كتب سنتی با نام های «ترخون»، «طرخون» ، «الحوزان»، گفته شده است به فرانسوی آن را Estragon و Amose petit dragon و Forgon و Dragone و به انگلیسی Taragon و Estragon گفته می شود، گیاهی است از خانواده Compositae تیره فرعی Radeae نام علمی آن Artemisia dracunculus L می باشد.
    مشخصات
    طرخون گیاهی است پایا. ساقه آن زیاد بلند نمی شود و ارتفاع آن در حدود 60 سانتی متر . برگهای آن سبز تیره. دراز، باریك و نوك تیز و متناوب و بدون دمبرگ برگهای پایین ساقه كمی بزرگتر و تقریبا دندانه ها آن را به 3 قسمت تقسیم می كند و نوك تیز است. گلهای آن سبز مایل به زرد به صورت خوشه كه از كنار برگها وصل به ساقه ظاهر می شود.
    تكثیر آن با توجه به این كه دانه های آن اClick here to enlarge عقیم است،‌معمولا با تقسیم كردن و كاشت پایه های ان در بهار یا پائیز انجام می گیرد، ولی از طریق كاشت تخم آن در بهار یا پائیز نیز در بعضی مناطق تكثیر می شود.
    این گیاه بومی كوهستانهای سرد اروپا و آمریكا و مناطق مختلف روسیه و سیبری است.
    با این كه بومی مناطق سرد است ولی از سرمای شدید زمستان در سالهای خیلی سرد لطمه می بیند و باید با برگ و خاشاك و كود آن را حفظ نمود.
    در ایران معمولا كاشته می شود و در سبزی خوردن به طور خام و در سالاد بعضی از اشخاص مصرف می كنند.
    تركیبات شیمیایی
    از نظر تركیبات شیمیایی در طرخون طبق بررسی دانشمندان وجود یك ماده تلخ و اسانس روغنی فرار مشخص شده است.
    گیاه دارای حدود 3/0 درصد اسانس روغنی است. اسانس روغنی آن شامل 70-60 درصد متیل چاویكول و مقداری پی متوكسی سینامیك الدئید است ماده متیل چاویكول كه آن را استراگول هم می گویند از نظر شیمی یك آثر میتیلیك از چاویكول است.
    چاویكول یك ماده روغنی و به طور قوی ض عفونی كننده است كه از گیاه Betel گرفته می شود و گیاه بتل نوعی فلفل سیاه خزنده است كه بومی هند می باشد و نام علمی آن Piper betel L است كه در بخش خاصی در جلد دیگر این كتاب خواهد آمد.
    خواص – كاربرد
    طرخون از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی خیلی گرم و خشك است و نوع وحشی آن خیلی گرمتر و خشكتر از نوع مزروع و كاشته شده آن است و دارای قوه تخدیر می باشد. از نظر خواص برگها و سرشاخه های گلدار آن كه مورد استفاده است معطر و اشتها آور و مقوی معده و محرك و كمی ضد انگل است. اگر در دهان جویده شود تلخ و كمی مخدر است و برای مدتی حس چشایی را كاهش می دهد و ضد اسكوربوت است و برای جلوگیری از خونریزی لثه و التیام زخمهای دهان نافع است . بادها و گازها و اخلاط لزج را تحلیل می برد و انسداد مجاری را باز می كند و خشك كننده رطوبتها یم باشد. اگر اب تازه آن را با سركه رقیق گازدار مخلوط كرده و بخورند برای جلوگیری از ابتلا به آبله و سرخچه و ممانعت از ایجاد علل وبایی در بدن مفید است. آشامیدن آب بعد از جویدن آن در دهان خیلی لذید است . برای گرم مزاجان مضر است و اسراف در خوردن آن موجب قطع باه می شود از این نظر اشخاص گرم مزاج باید با بقولات سرد بخورند و برای سینه خوب نیست و ایجاد خشونت در سینه می كند لذا باید با عسل خورده شود و خیلی بطئی الهضم است و لذا با كرفس خورده شود.
    ریشه طرخون وحشی را معمولا عاقرقرحا نیز می گویند كه خواص آن در جای خود تحت عنوان عاقرقرحا بحث می شود.

  12. تشکرها از این نوشته :


  13. #7
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    شنبلیله


    خواص دارويي : كاهش قند خون ، التهابات عصبي و پوستي ، رفع گرفتگي عضلات، مقوي قلب، گواتر . ضد فشار خون ، خستگي و كوفتگي بوده و بذر آن بصورت كوبيده با نبات براي مغز بسيار مهم است . (منبع فسفر) و دم كرده آن براي رفع گرفتگي عضلات مفيد مي‌باشد
    زمان كاشت : اواسط پائيز و نياز به زمستان گذراني دارد
    روش كاشت : از آنجائي كه بذر شنبليله مشكل جوانه زني دارد و دير سبز مي‌شود بايد 24 ساعت قبل بذر را خيساند و بعدا به فواصل 2/5 الي 5 سانتي متر در عمق مناسب كاشت و روي آن را با ماسه و يا خاك برگ مي پوشانيم
    بهنگام برداشت محصول بايد توجه داشته باشيم كه كمي بالاتر از سطح خاك بچينيم و جوانه رويشي قطع نشود

  14. تشکرها از این نوشته :


  15. #8
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    تره:
    خواص دارويي : خون ساز است به همين دليل افراديكه غلظت خون بالا دارند نبايد از تره استفاده كنند. براي دستگاه گوارش مفيد است ولي براي ميناي دندان مضر است و ميناي دندان را از بين مي‌برد ، بخور يا دم كرده آن براي بيماريهاي تنفسي و آسم بسيار مفيد است.
    زمان كاشت : با توجه به شرايط آب وهوائي منطقه متفاوت است و بهترين زمان مناسب آن آبان و يا بعد از 15 اسفند يا 15 فروردين است.
    روش كاشت : بهنگام كاشت، بذر را با ماسه به نسبت يك به يك مخلوط كرده و در خاك سبك در عمق ./5 تا 1 سانتي متر كاشته و روي آن را با ماسه يا خاكبرگ مي پوشانيم.
    بهنگام چيدن تره نيز بايد توجه داشته باشيد كه كمي بالاتر از سطح خاك بچينيم و جوانه رويشي قطع نشود.

  16. تشکرها از این نوشته :


  17. #9
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    هویج
    خواص دارويي : سيستم گوارش را تنظيم مي‌كند، انسداد عروق را باز مي‌كند، شب كوري را از بين مي‌برد ، باعث تقويت لثه شده و در درمان پيوره موثر است از پوسيدگي دندانها جلوگيري مي‌كند. بدليل وجود آنتي اكسيدانها پيري را به تعويق مي‌اندازد و از بروز سرطان كبد جلوگيري مي‌كند و در افراد مبتلا از درد آن مي‌كاهد.
    پوست هويج: زبري و خشكي پوست را از بين مي‌برد براي اين منظور مي‌توان هويج رنده شده را دم كرده و روي قسمتهاي پوسته پوسته شده قرار دهيم.
    زمان كاشت : بهار (15 فروردين)
    روش كاشت : چون بذر هويج دوتايي است بايد ابتدا آن را نصف كرده و در عمق 2 سانتي‌متري كاشته شود.
    بهنگام كشت هويج نبايد از كود حيواني و ازته استفاده كنيم و در خاك مورد استفاده سنگ و كلوخي نباشد جون باعث مي‌شود ريشه هاي فرعي در اطراف غده هويج رشد كنند و حالت چنگالي پيدا مي‌كنند. ظروف مناسب براي كاشت هويج در منازل گلدانهاي عميق و يا ظروف پلاستيكي مخصوص نگهداري نان است

  18. تشکرها از این نوشته :


  19. #10
    طرد شده از خانواده آواتار llılı ★ Aliboyyyyyy ★ ılıll
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    موقعیت
    ایران وطنم . IR
    ارسالها
    53
    حالت من
    Flirty
    تشکر
    2,722
    تشکر شده 6,765 بار در 1,961 پست

    پیشفرض

    میوه زردآلو

    کلیات گیاه شناسی
    درخت زردآلو بومی چین می‌باشد و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می‌روید. این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می‌رسد. برگهای آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می‌باشد. گلهای زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است.



    میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می‌رسد. هسته زردآلو صاف ، قهوه‌ای و یبضی شکل است در داخل هسته مغز آن قرار دارد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می‌باشد. مغز زردآلو دارای 40 درصد روغن ، مقداری پروتئین ، قند ، اسانس و ویتامینهای a و c و کبالت می‌باشد.

    خواص داروئی
    خواص درمانی میوه زردآلو
    •تصفیه کننده خون است.
    •عروق را باز می‌کند.
    •ملین است.
    •بوی بد دهان را رفع می‌کند.
    •تب‌بر است.
    •به علت داشتن کبالت برای کم‌خونی مفید است.
    •ورم مفاصل را برطرف می‌کند.
    •ضد نرمی استخوان است.
    •برای قلیایی کردن بدن مفید است.



    خواص درمانی هسته و برگ زردآلو
    •مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است.
    •روغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می‌کند.
    •روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است.
    •روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است.
    •روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می‌کند.
    •دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است.
    •برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید.
    مضرات
    زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است. شاخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند. همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می‌سازد.

  20. تشکرها از این نوشته :


صفحه 1 از 8 123 ... آخرینآخرین

اطلاعات تاپیک

Users Browsing this Thread

کاربراني که از تاپيک ديدن ميکنند 1 (0 عضو خانواده 1 مهمان عزيز ما)

کلیدواژه های این مبحث

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •