تاریخ امروز :
انجمنهای تخصصی علمی  فرهنگی پرشین وی
تبلیغات
صفحه 3 از 4 ابتداابتدا 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج 21 تا 30 از 38 مجموع
  1. #21
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض نکات ریز غذایی ویژه بارداران گیاهخوار

    نکات ریز غذایی ویژه بارداران گیاهخوار

    Click here to enlargeدر بین الگوهای مختلف غذایی آنچه بیش از همه مورد توجه قرار گرفته، رژیم غذایی گیاهخواری است كه براساس مطالعات بسیار به دلیل نقشی كه در كاهش چربی اشباع و میزان كلسترول و پروتئین حیوانی و افزایش فولات (كاهنده سیستیئن سرم) و كاراتونوئید نه تنها باعث بروز مشكل در قسمت های مختلف بدن نمی شود كه خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی و متابولیسمی را كاهش می دهد. ضمن اینكه به دلیل مصرف فراوان سبزی و میوه تا حد زیادی از بروز انواع سرطان می كاهد.
    گرچه منابع گیاهی به تنهایی نمی توانند احتیاجات بدن را فراهم كنند ولی با یك برنامه غذایی مناسب می‌توان از این رژیم حتی در دوران بارداری و شیردهی كه نیاز بدن به ویتامین، پروتئین، آهن و مواد معدنی افزایش پیدا می كند، بهره گرفت. برخلاف تصور عموم پیروی از رژیم گیاهخواری و استفاده مفید و بجا از منابع گیاهی هیچ گونه آسیبی به سلامت جنین وارد نمی كند.
    دكتر رید منگلز در این مطلب به ذكر مواردی می پردازد كه با در نظر گرفتن آنها می‌توان از سلامت كاملی در بارداری برخوردار بود. در بارداری توجه به افزایش وزن اهمیت فراوانی پیدا می‌كند. مناسب‌ترین میزان افزایش وزن برای افرادی با BMI ۱ كمتر از ۸/۱۹ ، ۱۲ تا ۱۸ كیلوگرم، BMI بین ۸/۱۹ تا ۲۶ ، ۱۱ تا ۱۵ كیلوگرم، BMI بین ۲۶ تا ۲۹ ، ۶ تا ۱۱ كیلوگرم و BMI بیش از ۲۹ كمتر از ۶ كیلوگرم است كه نحوه رژیم غذایی باید براساس آن و طبق هرم غذایی صورت گیرد. هرم غذایی گیاهخواران از گروه لبنیات، حبوبات، سبزیجات، میوه جات و نان و غلات تشكیل شده است.
    براساس آن زنان باردار گیاهخوار به روزانه ۳ واحد شیر و ماست و پنیر، ۳-۲ واحد حبوبات، ۵-۳ واحد سبزیجات، ۴-۲ واحد میوه و ۱۱-۶ واحد نان و غلات و برنج و ماكارونی احتیاج دارند.
    وزن گیری زنان در این زمان بهتر است براساس هفته ای ۵۰۰ گرم پس از سه ماهه اول و با فعالیت های ورزشی ساده و ممكن صورت گیرد تا از بروز چاقی و بیماری های وابسته به آن جلوگیری شود.
    از دیگر موارد مهمی كه باید در زمان بارداری رعایت شود توجه به میزان پروتئین، اسید فولیك، آهن، ویتامین د، ویتامین ب۱۲ و روی است.
    نیاز به پروتئین در زمان بارداری ۱۰ تا ۱۶ میلی گرم افزایش پیدا می كند و به روزانه ۶۰ گرم می رسد كه در این رژیم غذایی باید از طریق مصرف محصولات غذایی (۲ فنجان شیر سویا، tofu و تمپه) و یك فنجان سبزیجات برگ سبز تامین شود.
    نیاز به آهن ۳۰ میلی گرم در روز بوده كه مصرف نان سبوس دار، آرد جو دوسر، سبزیجات دریایی، آب گوجه فرنگی، شلغم، عدس، لوبیا سفید و لوبیای قرمز، شیر سویا، آجیل و دانه‌ها برای تامین آن بسیار توصیه می‌شود.
    كلسیم نیز باید از طریق حبوبات، لوبیا، سویا و كلم بروكلی تامین شود.
    ویتامین B۱۲ و روی از دیگر احتیاجات غذایی زن باردار است كه تامین آن در رژیم گیاهخواری به ترتیب از طریق مصرف قارچ، شیرسویا، غلات آماده، نان، جوانه گندم، لوبیا، عدس، ذرت، نخود، سبزیجات دریایی، پنیر و ماست صورت می گیرد. برای فراهم نمودن ویتامین D كه نقش مهمی در جلوگیری از بروز نقص و ناهنجاری در جنین دارد، علاوه بر مصرف قرص های مكمل قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز ضروری است.
    پی نوشت:
    ضمن اینكه یادآور می شود پیروی از رژیم گیاهخواری به معنای خوردن میوه و سبزی تام نیست بلكه شش گروه مختلف داشته كه به Pesco Vegetarian, Ovo Vegetariane, Lacto Vegetarian, Fruitarians, Vegan,
    lactoVegetarian- ovoتقسیم می شوند.
    ۱- شاخص توده بدنی كه از تقسیم وزن (كیلوگرم) به قد (مترمربع) به دست می‌آید.

    بهاره مهرنژاد
    روزنامه شرق

  2. تشکرها از این نوشته :


  3. #22
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض تغذیه سالم مادران از پوکی استخوان کودکان پیشگیری می‌کند

    Click here to enlargeنتایج یك مطالعه جدید نشان می‌دهد كه روش زندگی خانم‌های باردار، در سلامت استخوان‌های فرزند‌شان در آینده موثر است. یك گروه تحقیقاتی برای بررسی روش زندگی و تغذیه بانوان باردار و ارتباط آن با سلامت فرزندشان پس از تولد، ۱۲۵۰۰ زن را همراه فرزندان‌شان مورد بررسی قرار دادند. این محققان اعتقاد داشتند كه تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری موجب ابتلای فرزندش در آینده به استئوپروز خواهد شد.
    استئوپروز بیماری است كه تراكم مواد معدنی را در استخوان كاهش می‌دهد و موجب می‌شود استخوان‌ها به آسانی شكسته شوند. این، نوعی بیماری است كه معمولا بانوان سالمند را گرفتار خواهد كرد ولی محققان اعتقاد دارند پایه‌های اصلی این بیماری، سال‌ها قبل و حتی پیش از تولد در بدن بانوان شكل می‌گیرد. دكتر دوی‌كله كه یك روماتولوژیست در دانشگاه و بیمارستان ساوتهامپتون است، می‌گوید: <در این مطالعه تلاش كرده‌ایم تا بفهمیم رژیم غذایی و ورزش‌های مادر در دوران بارداری چه اثری بر سلامت جنین پس از تولد خواهد داشت.>
    تمام بانوانی كه در این مطالعه شركت كرده بودند پیش از آغاز مطالعه، مورد بررسی دقیق قرار گرفتند و میزان ورزش و فعالیت روزانه‌شان، نوع رژیم غذایی‌شان، وزن و قد و تراكم استخوان‌هایشان پیش از بارداری ارزیابی شد. در ضمن از این بانوان درباره روش زندگی‌شان و سابقه مصرف دخانیات، سوالاتی پرسیده شد. این بانوان در طول بارداری تحت نظر بودند و هرچند وقت یك‌بار با آنها مصاحبه شده و از آنها اسكن تهیه می‌شد. به فاصله چند هفته پس از تولد نوزادان، اسكن‌هایی از اسكلت بدن این نوزادان تهیه شد تا متوجه شوند كه در طول بارداری، اسكلت بدن‌شان چگونه رشد كرده است. پس از زایمان نیز از اسكلت بدن مادران، اسكن‌هایی تهیه شد تا ببینند در طول بارداری چه تغییراتی در اسكلت بدن این بانوان ایجاد شده است. بیش از ۴۰۰ نفر از این بانوان در مرحله دوم این مطالعه شركت كردند. در این مرحله، كودكان این بانوان، هفت ساله شده بودند. از مادران‌شان خواسته شد درباره غذایی كه این كودكان روزانه مصرف می‌كنند، به محققان توضیحاتی را ارایه كنند. مادران و كودكان برای ارزیابی میزان فعالیت هفتگی‌شان مورد ارزیابی قرار گرفتند، به این ترتیب كه ضربان قلب و تراكم عضلانی‌شان سنجیده شد.
    در كودكان نیز اسكن‌های استخوانی برای كامل‌شدن اطلاعات تهیه شد. سرپرست این گروه تحقیقاتی امیدوار است نتایج این مطالعه طولانی‌مدت به دستیابی به روش‌هایی برای تغذیه سالم و ورزش‌های كافی و مناسب بینجامد. در حقیقت نتایج این مطالعات می‌تواند برای مادران باردار و سلامت فرزندان‌شان در آینده مفید باشد چون مادران باردار به تغذیه و روش زندگی خود در این دوران بیش از پیش توجه كرده و فرزندانی به دنیا خواهند آورد كه در آینده كمتر به پوكی استخوان دچار شوند.
    روزنامه سلامت

  4. تشکرها از این نوشته :


  5. #23
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض وقتی قرار است مادر شویم چه چیزهایی بخوریم!

    انا خلقنا الانسان من نطفه امشاج ...
    آدمی را از نطفه تركیب شده و بهم آمیخته زن و مرد آفریده ایم.
    خداوند متعالی در این آیه مبدأ آفرینش بشر را از نطفه آمیخته زن و مرد معرفی می نماید. طبق این آیه، پدر و مادر هر دو سازنده جنین و طفل هستند. بنابراین زندگی بشر پیش از تولد با ساخته شدن نطفه شروع می شود و زمان برخورد دو سلول آغاز زندگی بشر است. یعنی حركت در جاده تندرستی مدیون بذل توجه و دقت از همان لحظه های نخستین زندگی انسان یعنی از اوایل دوران جنینی است، اهمیت دوران بارداری بر همگان روشن می شود.
    بی شك یكی از بزرگترین آرزوهای تمام زنان، داشتن نوزادی سالم و تندست است. بدین جهت تمام مادران سعی بر آن دارند تا عوامل مؤثر بر بهبود روند بارداری و نتیجه آن را مورد بررسی قرار دهند و تا جای ممكن از عوامل زیان آور، دوری جویند. تغییرات زیادی در اثر بارداری در بدن مادر به وجود می آید و عوامل زیادی در تعیین روند صحیح بارداری و نتیجه بارداری مؤثر هستند. یكی از مهمترین و اصلی ترین نكات، تغذیه مادر می باشد. زیرا رشد و نمو جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته، تأمین نیازهای او با دریافت مواد مغزی مادر عجین شده و تنها راه برآوردن نیازهای انرژی و ساختاری او به واسطه جفت است.
    به علاوه باید تغییرات فیزیولوژیك خاص این دوران را نیز مدنظر داشت، چرا كه متابولیسم مواد غذایی و حتی نیاز به آنها در این مدت تغییر می یابد. بنابراین توجه به تغییرات و تنظیم یك برنامه غذایی مناسب با آن در این دوران ضروری به نظر می رسد.
    اثرات وضعیت تغذیه بر نتیجه بارداری:
    اثرات سوء تغذیه به همراه استرس در زنان، در كشورهای آلمان، هلند و نیز در شهر لنینگراد پس از جنگ جهانی دوم بررسی شد. این پژوهش نشان داد كه بروز آمنوره ( قطع عادت ماهیانه ) ، سقط جنین، تولد جنین مرده، مرگهای نوزادی و ناهنجاریهای مادرزادی در قحطی و خشكسالی افزایش یافته بود.
    وزن كم هنگان تولد (lbw ) به وزن كمتر از ۲۵۰۰ گرم گفته می شودكه عامل اصلی در مرگهای نوزادی و اختلالات دراز مدت مانند اختلال در رشد مغزی و یادگیری است. مرگ و میر نوزادان با وزن كم هنگام تولد و نوزادان نارس ۴۰ مرتبه بیشتر از نوزادان با وزن طبیعی است. از میان عواملی كه سبب lbw می شوند، می توان از كمی افزایش وزن در طول بارداری و تغذیه ضعیف و نامناسب هنگام باردای نام برد.
    دو شاخص وضعیت تغذیه ای مادر: الف) اندازه مادر ( قد و وزن او قبل از بارداری ) و ب) میزان افزایش وزن در طول بارداری.
    عوارض مرتبط با رژیم غذایی در دوران بارداری :
    ۱ـ حالت تهوع:
    سه ماه اول بارداری حالت تهوع و استفراغ به خصوص در هنگام صبح شایعتر است. استفراغ و تهوع شدید اوایل بارداری با كمبود انرژی و پروتئین همراه می شود و كمبود املاح، ویتامینها و الكترولیتها را به دنبال دارد. چند پیشنهاد برای برطرف كردن حالت تهوع به قرار زیر است:
    تازه بودن هوای اطاق، جلوگیری از هر نوع بو، خوردن غذاهای سرد، آهسته از رختخواب بلند شدن، گذاشتن كمی نان خشك در دهان قبل از بلند شدن، مصرف كردن شش وعده غذا به جای سه وعده، پرهیز از غذاهای پرچرب، ادویه دار و غذاهای نفخ آور، مصرف غذاهایی مثل آبمیوه، كمی نوشابه گازدار، دوغ، لواشك و آلو یاآلبالو، نان خشك و آبلیمو به برطرف كردن حالت تهوع كمك می كند.
    ۲ـ ترش كردن یا سوزش معده:
    بیشتر در دوران بارداری بعد از صرف غذاها به وجود می آید. به علت افزایش حجم رحم به معده فشار آمده و مقداری از محتویات آن وارد مری می شود. راه حل آن افزایش تعداد وعده های غذا، پوشیدن لباسهای گشاد و‌آهسته جویدن غذا می باشد. زنان باردار پس از صرف غذا نباید دراز بكشند و اگر بالش زیر سرشان باشد بهتر است.
    ۳ـ یبوست و بواسیر :
    مشكلات دفعی در اواخر دوره بارداری مشاهده می شود و بیشتر به علت كاهش فعالیت فیزیكی و بزرگ شدن رحم و جنین كه فشار روی رگ و روده بزرگ را سبب می شود، ایجاد میگردد و اClick here to enlarge منجر به خونریزی از مقعد در طی این مرحله می شود.
    ۴ـ ادم ( تورم دست و پا ):
    ادم ملایم به طور معمول در سه ماهه سوم مشاهده شده و نباید با ادم حاد كه در بارداری همراه با افزایش خون است، اشتباه گرفته شود. تورم پاها به علت بزرگ شدن رحم می باشد. زیرا در برگشت مایعات و خون از اندامهای پایی وقفه ایجاد می كند. این غیز یا ورم طبیعی نیازی به محدودیت سدیم یا تغییر رژیم غذایی ندارد.
    اضافه شدن وزن بدن در دوران بارداری:
    اضافه شدن وزن زنان در دوران حاملگی امری طبیعی و ضروری است. معمولاً بین ۱۱ تا ۱۶ كیلوگرم افزایش وزن معقول است. این اضافه وزن در اعضای مختلفی روی می دهد.
    نوزاد: ۳/۱ كیلوگرم
    جفت: ۴۵/۰ كیلوگرم
    مایع آنیوتیك: ۹/۱ كیلوگرم
    رحم: ۹/۰ كیلوگرم
    سینه ها: ۴۵/۰ كیلوگرم
    آب بدن: ۸/۱ كیلوگرم
    خون اضافی: ۳/۱ كیلوگرم
    برای افزایش وزن دقیق اكثر قسمتها، زیاد وسواس به خرج ندهید. تغذیه كافی و معقول و ورزش سبب می شود تا بدن به اندازه لازم وزن اضافه كند. مگر آن كه بدن شما نیازهای خاصی داشته باشد. پزشك، هنگام سونوگرافی قد شما را اندازه می گیرد و وزن بچه و اضافه وزن شما را تعیین می كند. انتخاب بهترین غذاها به شما پیشنهاد می شود:
    مصرف ۳۰۰ كالری اضافه در روز، درصد متوسطی نیازهای زنان باردار را برطرف می كند.
    بكوشید رژیم غذایی شما متعادل و متوازن باشد و كربن، كربوهیدرات و چربی را در برگیرد.
    چربیهایی را كه در مواد غذایی مفیدی از جمله گردو، بادام، فندق، روغن زیتون، چربیهای اشباع شده ساده و مركب وجود دارد مصرف كنید.
    بین ۲ تا ۳ وعده در روز، فرآورده های كم چربی یا بدون چربی بخورید. ( پروتئین = ۸۰ كالری ) این گروه مواد غذایی اهمیت بسیاری در ذخیره كلسیم در بدن مادر دارد؛ مصرف این ماده برای جنین در حال رشد ضروری است.
    پروتئین درغذاهایی از جمله گوشت قرمز بدون چربی ( در صورتی كه معمولاً گوشت قرمز مصرف می كنید ) گوشت سفید، مرغ بدون پوست، بوقلمون، لوبیا، سویا، تخم مرغ به ویژه سفیده آن، ماهی و مقدار كمی در فندق، بادام و گردو یافت می شود. فراموش نكنید كه اكثر این مواد پروتئینی تقریباً ۶ تا ۸ اونس چربی دارند.
    سبزیجات:
    ۳ تا ۵ وعده در روز ( معمولاً یك وعده شامل یك پیمانه سبزی خام یا پخته است )
    میوه :
    ۲ تا ۴ وعده در روز ( هر وعده به طور تقریبی بین ۶۰ تا ۸۰ كالری است )
    گروه نان،غلات و برنج:
    غلات و منابعی كه سلولز زیادی دارند را برای خوردن انتخاب كنید. می توان از این گروه مواد غذایی سرشار از ویتامین ، برنج قهوه ای، سبوس، بلغور جو، غلات و جد دو سر را نام برد. فراموش نكنید كه نخود فرنگی، ذرت و سیب زمینی نیز جزء این گروه هستند. یك وعده این مواد غذایی، تقریباً ۸۰ كالری دارد. شما باید طبق نیاز بدن و اضافه وزن خود مقدار دقیق پروتئین مورد نیاز خود را تعیین كنید؛ با وجود این ۵ تا ۱۰ وعده از این مواد غذایی، نیاز اكثر زنان باردار را برطرف می كند.
    مقدار زیادی آب، چای ( بدون كافئین )‌، آبمیوه های رقیق یا آب سبزیجات بنوشید.
    ویتامینهای مورد نیاز بدن پیش از زایمان نیاز به مواد مغذی اضافی را برطرف می كند.
    احتمال دارد پزشك مكمل های آهن یا غذاهای غنی شده از آهن را برای شماتجویز كند.
    اگر شما گیاه خوارید و یا هرگونه بیماری دارید یادچار مشكلات هاضمه ای هستید، باید با پزشك معالج خود مشورت كنید. از خوردن گوشتهای خام و یا گوشتهایی كه خوب پخته نشده خودداری كنید.
    خوردن گوشت قرمز یا دودی یا ماهی دودی به اندازه كافی ایرادی ندارد. جدول زیر صرفاً یك برنامه غذایی پیشنهادی برای استفاده یك زن باردار است.
    صبحانه:
    نصف قوطی كبریت ( ۱۵ گرم ) پنیر ( در صورت امكان كم چربی ) ، نانهای سنتی ( ۲ تا ۳ برش نان سنگك، بربری یا تافتون ) ۱ عدد مغز گردو و ۲/۱ لیوان عدس پخته، ۱ لیوان چای كم رنگ با ۲ عدد انجیز خشك یا ۱ عدد خرما، میان وعده صبح ۱ عدد سیب، ترجیحاً باپوست، ۱ لیوان شیر بدون چربی یا كم چرب، بیسكویت ساده ۲ تا ۳ عدد ( گندمین )
    ناهار:
    پلو با خورشی كه بسیار كم سرخ شده باشد، گوشت بدون چربی ۶۰ تا ۹۰ گرم، برنج ۱۰ تا ۱۲ قاشق غذا خوری سالاد سبزی ( كاهو، گوجه فرنگی، خیار، كلم و ... ) ، روغن زیتون و آبلیمو یا آب نارنج تازه .... در صورت امكان، نصف لیوان ماست بدون چربی ، ۱ عدد میوه تازه ( هلو یا پرتقال، شلیل، نارنگی و ... )
    میان وعده عصر:
    ۱ لیوان شیر بدون چربی یا كم چرب، نصف لیوان برشتوك یا كیك ساده یك برش، ۱ عدد میوه ( گلابی تازه، انار، یك برش طالبی، هندوانه، انگور و ... )
    شام :
    خوراك سینه مرغ پخته بدون پوست ۶۰ گرم یا یك برش ماهی بدون پوست، سیب زمینی پخته ۱ عدد، لوبیا و نخود فرنگی و هویچ نصف لیوان،‌۱ لیوان سبزی خوردن تازه، نان سنتی ۲ برش.
    قبل از خواب :
    ماست بدون چربی یا كم چربی همراه با میوه تازه یا مربا ۱ واحد خشكبار ( برگ هلو، انجیر، زردآلو، لواشك آلو، توت خشك و ... )
    شمیم

  6. تشکرها از این نوشته :


  7. #24
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض غذاهائی‌که موجب قلب درد زنان در دوران بارداری می‌گردد

    Click here to enlargeدرد ناحیهٔ قلب در دوران بارداری یکی از مسائل و مشکلات زنان باردار در طی این دوره است. به‌همان اندازه که رحم بزرگ‌تر می‌شود، مخصوصاً بعد از زمان ۲۰هفتگی، فشار به معده به‌طرف دیافراگم بیشتر می‌شود. محتویات معده متراکم شده و به‌طرف مری حرکت می‌کند. این امر ممکن است منجر به رفلکس اسید گردد و در نتیجه بر روی قلب زن باردار تأثیر بگذارد. برای کاهش دادن این اختلال، زنان باردار در رژیم غذائی خود دست‌کاری می‌کنند و بعضی غذاها را از رژیم خود حذف می‌کنند. اما مشکل این‌جاست که نمی‌دانند چه‌غذاهائی را حذف کنند تا درد قلبشان کمتر شود؟ غذای دوران بارداری باید طوری تنظیم گردد که اسیدفولیک و دیگر مواد مغذی به مادر و جنین هر دو، به مقدار کافی برسد. در این‌جا مواد غذائی یا مواد دیگری که می‌بایست کمتر خورده شود و تا حدّ امکان از رژیم غذائی زن باردار حذف گردد، لیست شده است.
    ۱) مرکبات: مثل پرتقال، گریپ‌فروت و مواد غذائی دارای اسید مثل گوجه‌فرنگی. به‌همین دلیل از گوجه در ساندویچ به‌جای سالاد استفاده کنید و یا از آب پرتقال کم اسید بعد از خوردن غلات در صبحانه استفاده نمائید.
    ۲) نوشیدنی‌های کافئین‌دار: علاوه بر محدود کردن خوردن قهوه، قبل از نوشیدن مایعات کافئین‌دار، معدهٔ خود را خالی نگذارید.
    ۳) الکل: از این ماده به‌ هیچ‌وجه در دوران بارداری نباید استفاده کرد.
    ۴) غذاهای چرب: از گوشت کم‌چربی و محصولات کم‌چرب استفاده کنید و تا حد امکان غذاهای پخته شده نخورید.
    ۵) شکلات: کمتر شکلات بخورید، البته این بدین معنی نیست که خوردن آن را به‌طور کامل حذف کنید. ولی قبل از خوردن شکلات حتماً یک مادهٔ غذائی دیگر خورده باشید و معده‌تان خالی نباشد.
    ماهنامه کودک

  8. تشکرها از این نوشته :


  9. #25
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض افزایش بیش از حد وزن بارداری و سلامت قلب کودکان

    [برای مشاهده لینک ها باید به خانواده بزرگ پرشین وی بپیوندید. ] | [برای مشاهده لینک ها باید به خانواده بزرگ پرشین وی بپیوندید. ]

    Click here to enlarge همیشه متخصصین تغذیه و نیز متخصصین زنان توصیه می نمایند که از افزایش بی رویه وزن مادران در دوران بارداری باید جلوگیری نمود تا سلامت مادر و جنین تامین گردد. مطالعات قبلی نشان داده اند که چندین عامل به وزن گیری در بارداری مرتبط بوده و فقط تحت تاثیر رشد جنین نمی باشد. وزن گیری بدن مادر، مقدار تجمع مایع آمنیوتیک، مقدار افزایش حجم خون مادر از جمله دیگر عوامل تاثیرگذار بر وزن گیری در این دوران می باشند. مطالات اخیر بر اهمیت پیشگیری از افزایش بی رویه وزن بر سلامت قلبی و عروقی و نیز متابولیک کودکان تاکید دارند.
    محققین دانشگاه Bristol در مطالعه ای که اخیرا در مجله انجن قلب آمریکا Circulationچاپ شده است، به بررسی اثرات افزایش وزن قبل از بارداری و نیز حین بارداری مادران بر سلامت 5000 نفر ازکودکان آنها در سن 9 سالگی پرداختند.
    نتایج حاصل از این مطالعه به وضوح نشانگر آن است که فرزندان زنانی که وزن گیری آنها بیشتر از مقدار توصیه شده در guidelineسال 2009 بوده است، در سن 9 سالگی :

    • وزن آنها به طور متوسط 1 کیلوگرم بیشتر از کودکانی بود که مادرانشان وزن گیری مناسبی داشتند.
    • دور کمر آنها 2 سانتیمتر بیشتر بود.
    • چربی بدن آنها حدود 1 کیلوگرم بیشتر بود.
    • فشار خون سیستولی آنها 1 میلی متر جیوه بیشتر از سایرین بود .
    • سطح عوامل التهابی در بدن آنها 15 % بیشتر بود .
    • مقدار HDL(کلسترول خوب) در آنهاmmol/l 0/03 کمتر از سایرین بود.

    نکته عملی : وزن گیری ایده آل در بارداری مقدار افزایش وزنی است که برای مادر و کودک، هم در طی بارداری و هم در آینده مناسب و مفید باشد. نتایج مطالعه اخیر تاکید می نمایدکه وزن پیش از بارداری و وزن گیری دوران بارداری با ریسک ابتلا به بیماری های قلبی –عروقی در کودک ارتباط مستقیم دارد .
    منبع : Journal of the American Heart Association June 3, 2010 Circulation

  10. تشکرها از این نوشته :


  11. #26
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض تغذیه دوران بارداری(۱)

    بدون شک یکی از بزرگ ترین آرزوهای تمامی زنان، داشتن نوزادی سالم و تندرست است. به این جهت تمامی مادران سعی بر آن دارند تا عوامل موثر بر بهبود روند بارداری و نتیجه آن را مورد بررسی قرار دهند و تا حد ممکن از عوامل زیان آور دوری جویند. تغییرات زیادی در اثر بارداری در بدن مادر به وجود می آید و عوامل زیادی در تعیین روند صحیح بارداری ونتیجه بارداری موثر هستند. از جمله تغییراتی که دربدن مادر حاصل می شود، تغییر درهضم و جذب غذا ( جذب غذا از روده ها بهتر و بیشتر می شود )، افزایش حجم خون مادر و افزایش چربی های ذخیره ای بدن مادر است . برای اندازه گیری رشد مناسب جنین و سلامت مادر، بهترین و آسان ترین راه، کنترل افزایش وزن مادر است .

    یکی از مهمترین واصلی ترین نکات، تغذیه ی مادر باردار می باشد، زیرا رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته و تامین نیازهای او با دریافت مواد مغذی مادرعجین شده است و تنها راه برآوردن نیازهای انرژی و ساختاری جنین به واسطه جفت است.

    بنابراین توجه به این تغییرات و تنظیم یک برنامه غذایی متناسب با آن، در این دوران ضروری به نظر می رسد. هرچه رژیم غذایی مادر کامل ترو متناسب تر باشد، کودک بهتر رشد خواهد کرد، البته کمبود غذایی مادر درحد خفیف اثر چندانی بر رشد کودک ندارد زیرا کودک نیازش را از ذخائر بدن مادر تامین می کند، پس این مادر است که دردرجه اول لطمه می بیند . از این رو، مادران باردار باید هم برای حفظ سلامت کودکشان و هم خودشان، توجه زیادی به امر تغذیه داشته باشند.

    هیچ تغییر وزنی در طول بارداری را نمی توان به عنوان الگوی طبیعی تعیین کرد و دیگران را نسبت به آن سنجید، زیرا الگوهای تغییر وزن بسیار متنوع هستند.

    به طور معمول زنان باردار در طول حاملگی حدود ۱۲-۱۰ کیلوگرم اضافه وزن دارند، البته برای خانم های لاغر تا ۱۸ کیلوگرم و برای خانم های چاق تا ۱۱ کیلوگرم در نظر گرفته شده است.

    این تقسیم بندی ها بر اساس شاخص جرم بدن(bmi) به دست می آید که از تقسیم کردن وزن پیش از حاملگی بر مجذور قد مادر حاصل می شود.

    افزایش وزن بدن در طول حاملگی به صورت یکنواخت نیست. در ۳ ماهه ی اول افزایش وزن آهسته و حدود ۲-۱ کیلوگرم است. در طول ۶ ماهه ی آخر، افزایش وزن حدود ۵/۰ کیلوگرم در هفته می باشد. البته هر گونه تغییر وزن ناگهانی باید گزارش داده شود.

    سوالی که برای بسیاری از خانم ها مطرح می باشد این است که افزایش وزن دوران بارداری به چه صورت کاهش می یابد؟

    قسمت اعظم کاهش وزن مادر در زمان زایمان( حدود ۵/۵ کیلوگرم) و در دو هفته اول بعد از زایمان ( حدود ۴ کیلوگرم) است. ۵/۲ کیلوگرم باقی مانده از هفته دوم تا ماه ۶ بعد از زایمان کاهش می یابد، البته زنانی که قبلاً زایمان داشته اند، میزان بیشتری از افزایش وزن زمان حاملگی خود را حفظ خواهند کرد.

    نیاز مادر در دوران بارداری به پروتئین ، ویتامین ها، املاح و انرژی افزایش می یابد.

    انرژی

    نیاز مادر به انرژی درسه ماهه ی اول مثل دوران پیش از بارداری است، ولی درسه ماهه ی دوم و سوم باید روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر مصرف کند . مصرف زیاد کالری موجب چاقی مادر و بازگشت مشکل تر به مقدار وزن پیش از بارداری خواهد شد.مصرف کم انرژی نیز موجب تحلیل بدن مادر خواهد شد.

    ورزش سنگین دربارداری توصیه نمی شود زیرا این گونه ورزش ذخائر چربی بدن مادر را مصرف کرده و موجب کاهش ذخایر برای دوران شیردهی می شود.

    پروتئین

    به طورمتوسط مادر باردار، باید ۱۰ تا ۱۶ گرم پروتئین علاوه بر نیاز پیش از بارداری مصرف کند که بطور معمول ۶۰ گرم کافی است .

    ویتامین ها

    دربین ویتامین ها، افزایش نیاز به اسید فولیک از همه بیشتر است که موجب رشد مغزی مناسب کودک شده و مادر باید از زمانی که تصمیم به بارداری می گیرد قرص اسید فولیک مصرف کند و مصرف آ ن را تا پایان ماه دوم بارداری ادامه دهد. نیاز به ویتامینهای گروهb خصوصاًb6 هم زیاد می شود که با افزایش مصرف منابع غنی از آنها تامین خواهد شد.

    ویتامین هایe , d , a هم برای رشد کودک مهم هستند، وی به دلیل ایجاد مسمومیت باید از مصرف بیش از حد آنها اکیدا پرهیز کند. پس اگر مکمل ویتامینی مصرف می کنید، حتما به دستورآن یا به میزان این ویتامین ها توجه کنید.

    مواد معدنی

    مهمترین آنها کلسیم است. اگر مادر از منابع کلسیم به مقدار کافی و مناسب مصرف نکند، به زودی دچارپوکی استخوان و خرابی دندان خواهد شد و رشد قدی کودک کمتراز حد معمول می شود. عنصر مهم دیگر آهن است که اکثر پزشکان ازماه چهارم بارداری مکمل آهن را توصیه می کنند.

    کدام مادران در معرض خطر هستند؟

    مادرانی که سن آنها کمترا ز ۱۸ سال یا بالای ۳۵ سال باشد وهمچنین افرادی که سابقه سقط جنین و یا نوازد کم وزن داشته اند، معتاد به سیگار هستند ، وزن بیش از بارداری آنها خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است ویا بیش از ۴ بارداری داشته اند، بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر می باشند . این افراد باید تحت نظارت پزشک زنان و متخصص تغذیه باشند.

    هر خانم باردار احتیاجات غذایی خود را باید از این ۵ گروه مواد غذایی فراهم کند.

    ۱- نان، غلات و حبوبات

    ۲- سبزیجات

    ۳- میوه ها

    ۴- گوشت مرغ ، ماهی، تخم مرغ و دانه های مقوی .

    ۵- شیر و ماست و پنیر

    در اینجا به طور خلاصه درباره هر گروه صحبت می کنیم.

    ۱- نان

    خانم های باردار تقریباً بیشترین نیاز خود را از این گروه فراهم می کنند. البته این نکته قابل توجه است که بین نیاز و رفع احتیاج تفاوت قایل شویم. خانم های حامله باید غذاهایی که احتیاجات انرژی ایشان را برآورده می کنند، به لیست غذاهای خود اضافه کنند. اگر انرژی به میزان کافی نباشد پروتئین به جای آن که برای نقش حیاتی خود در رشد و تکامل ذخیره شود، به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. غذاهای این گروه دارای مقادیر بالای کربوهیدرات هستند که منبع اولیه انرژی می باشند.

    حبوبات منبعی خوب برای تامین پروتئین است که به عنوان سازنده بافت های بدن برای مادر و بچه می باشد. در طول ۶ ماهه آخر حدود ۱ کیلوگرم پروتئین توسط مادر ذخیره می شود. البته قسمت عمده پروتئین از منابع حیوانی مثل گوشت و مرغ است . بسیاری از حبوبات غنی از آهن و ویتامینb هستند. نیاز به آهن در طی ۴ ماهه اول بارداری کم است، دراین مدت تجویز آهن اضافی ضرورتی ندارد، ولی بعد از این باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، قرص آهن نیز مصرف شود.

    ۲- سبزیجات

    سبزیجات می توانند مقدار زیادی از ویتامین ها از جمله ویتامین هایa وc و مواد معدنی و فیبر را فراهم کنند. یکی از مشکلات خانم های باردار در دوران باردای یبوست است که با مصرف سبزی ها این مشکل برطرف می شود. نیاز به ویتامینc در حاملگی ۷۰ درصد بیشتر از زمان غیر حاملگی است که یک رژیم معمولی خوب به راحتی این مقدار را در اختیار مادر قرار می دهد. کلم، حبوبات، سیب زمینی ، اسفناج، دانه های سبز و گوجه فرنگی غنی از ویتامینc هستند و به جذب آهن موجود در غذاها کمک می کنند. بدن ما ذخیره ویتامینc ندارد و با مصرف درست مواد غذایی احتیاج به این ویتامین به راحتی فراهم می شود. سبزیجات سبز تیره و زرد تیره مانند هویج یا زردک، سیب زمینی، فلفل سبز، کلم بروکلی، سرشار از ویتامینa هستند که برای رشد و سلامتی سلول های بدن مادر و جنین لازم است.

    ۳- میوه ها

    میوه هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشاء بسیار خوبی برای ویتامینc هستند. هر خانم باردار می تواند در طول روز چندین بار از این گروه استفاده کرده و نیاز خود را به ویتامین هایی مثلa وc برآورده کند. به طور مثال در صبحانه آب میوه یا میوه تازه – بین وعده های غذا میوه تازه یا خشک – به همراه ناهار سالاد میوه و برای دسر و شام کمپوت میوه مصرف کند.

    ۴- گوشت

    پروتئین که ماده غذایی اصلی برای مادر و نوزادش است، به طور مشخص در این گروه وجود دارد. تنها ویتامینی که دراین گروه وجود دارد، ویتامینClick here to enlarge2 است. در مادرانی که گیاهخوار هستند، ذخایر ویتامینClick here to enlarge2در نوزادان آنها پایین است. این گروه جزو گروه های اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می آید که باید در وعده های غذایی آنها گنجانده شود.

    ۵- شیر و ماست

    محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می کنند به خصوص کلسیم و پروتئین را که دراین مواد می باشد. در طول حاملگی حدود ۳۰ گرم کلسیم در بدن مادر تجمع می یابد که اکثر آن در اواخر حاملگی در جنین ذخیره می شود.

    کلسیم ، ماده اصلی در تشکیل استخوان و دندان است. اگر جذب کلسیم مادر کافی نباشد، جنین از کلسیم استخوان های مادر استفاده می کند که این باعث می شود مادر در آینده زودتر دچار استئوپروز یا پوکی استخوان شود.

    هر خانم باردار باید سعی کند در روز حداقل یک لیوان شیر مصرف کند. اگر مادری از مزه شیر راضی نیست، باید آن را با اضافه کردن موادی مانند کاکائو و امثال آن برای خود قابل قبول سازد. البته این شامل آن دسته از افرادی که مشکل گوارشی داشته و قادر به تحمل شیر نیستند، نمی باشد که در این صورت به جای یک لیوان شیر می توانند یک فنجان ماست یا پنیر مصرف کنند.

    اگر چه بستنی به علت شیر موجود در آن کلسیم دارد، ولی برای تامین کلسیم لازم یک خانم باردار باید یک و نیم فنجان از این مواد مصرف شود، زیرا در بستنی علاوه بر شیر مقدار زیادی شکر و هوا است که این باعث کاهش میزان شیر و کلسیم لازم می شود. البته منابع غیرلبنی کلسیم شامل ماهی ساردین و ماهی آزاد نیز می باشد.

    باید توجه داشت که چربی ها ، روغن و شکر با احتیاط مصرف شوند. در هرم غذایی با استفاده از جایگزین کردن غذاهایی که دارای خواص مشابه به هم هستند ، احتیاجات دوران بارداری به راحتی فراهم آمده وسلامت مادر و نوزاد تضمین می شود.

    درمطلب بعدی، در رابطه با بعضی مشکلات دوران بارداری و راههای درمان آنها ، برنامه غذایی دوران بارداری ومواد غیر مجاز دردوران بارداری توضیح خواهیم داد.
    منبع:تغذیه وسلامتی

  12. تشکرها از این نوشته :


  13. #27
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض تغذیه دوران بارداری (۲)

    Click here to enlarge
    در مطلب قبلی در رابطه با تغییرات دوران بارداری و نیازهای مادر باردار سخن گفتیم . در ادامه ی مطلب، درمورد عوارض دوران بارداری و رژیم غذایی مادر باردار و آنچه یک مادر نباید مصرف کند، توضیح داده خواهد شد.
    عوارض مرتبط با رژیم غذایی در دوران بارداری

    ۱) حالت تهوع

    سه ماه اول بارداری، حالت تهوع واستفراغ بخصوص درهنگام صبح شایع تر است . استفراغ و تهوع شدید اوایل بارداری با کمبود حاد انرژی و پروتئین همراه می شود . راهکارهای مناسب برای برطرف کردن آن به قرار زیراست : تازه بودن هوای اتاق ، جلوگیری از هر نوع بو ، خوردن غذاهای سرد، آهسته بلند شدن از رختخواب ، گذاشتن کمی بیسکویت خشک د ردهان قبل از بر خواستن از رختخواب ، مصرف نمودن شش وعده غذا بجای سه وعده ، پرهیز از غذاهای پر چربی و ادویه دار و نفاخ و غذاهای برطرف کننده تهوع؛ آب میوه ، نوشابه گاز دار ، دوغ ، لواشک ، آلو یا آلبالو ، نان خشک و آبلیمو هستند. شما باید دراین مدت از گرسنگی اجتناب کنید و از مصرف آشامیدنی ها با غذا و غذاهای سرخ کرده پرهیز کنید.



    ۲) ترش کردن یا سوزش معده

    این حالت درماههای آخر پس از صرف غذا ایجاد می شود و راه حل آن افزایش تعداد وعده های غذا ، پوشیدن لباسهای گشاد و آهسته جویدن غذاست . زنان باردار درماههای آخرپس از صرف غذا نباید دراز بکشند.

    ۳) یبوست

    مشکلات دفعی دراواخر دوره بارداری مشاهده می شود و بیشتر به علت کاهش فعالیت فیزیکی و بزرگ شدن رحم وجنین است . از این رو مصرف مایعات زیاد ، غذاهای غنی از فیبر مثل سبزیجات خام ، میوه های خام و نانها ی سبوس دار (سنگک و جو) و همچنین مصرف آلو ، انجیر و دیگر خشکبار خیس خورده مفید است. همچنین پیاده روی برای برطرف کردن این حالت مؤثر است.

    بیماری هایی مانند بیماری قند دوران بارداری و فشار خون دوران بارداری امکان دارد بوجود آید که باید تحت نظر پزشک و متخصص درمان شوند.
    برنامه غذایی یک مادر باردار





    یک مادر باردار باید از کلیه مواد غذایی به میزان مورد نیازش مصرف کند تاهم جنین رشد مناسبی داشته باشد و هم ذخائر بدن مادر تخلیه نشود. اگر مادر بیش از اندازه غذا مصرف کند، چربی های موجود در بدنش زیاد شده و زایمان او سخت تر خواهد بود. پس از زایمان نیز خیلی مشکل تر به وزن پیش از بارداری باز خواهد گشت ویا هیچ گاه به وزن قبل از بارداری باز نخواهد گشت.
    نمونه برنامه غذایی مناسب یک مادر باردار:

    نان سنگک یا جو ( سبوس دار) ۳ برش + پنیر ۳۰ گرم + عسل یا مربا ۲ قاشق مرباخوری + خامه ۳ قاشق سو پخوری + شیر کم چربی ۱ لیوان


    صبحانه

    ۲ عدد میوه مثل یک سیب ترجیحاً با پوست و یا یک عدد گلابی ، انار، یا یک برش طالبی یا هندوانه و … + ۴ قاشق سوپخوری مخلوط بادام ، بادام زمینی ، فندق ، گردو و …


    ساعت ۱۰

    عدس پلو: گوشت ۱۲۰ گرم + کته ۱۰ قاشق غذا خوری + عدس پخته یک سوم لیوان + کشمش ۱ قاشق غذاخوری + سبزی خوردن یک پیش دستی + ماست کم چربی یک دوم لیوان و مجاز به استفاده از ۲ قاشق غذا خوری روغن مایع د رغذا هستید


    نهار

    ۲ عدد میوه تازه یا یک پنجم لیوان آب میوه تازه


    عصرانه

    کوکو سیب زمینی : تخم مرغ ۱ عدد ( برای مادر باردار) + سیب زمینی ۱ عدد متوسط + نان سبوس دار ۲ برش+ روغن مایع یک و نیم قاشق غذا خوری برای پخت + ماست کم چربی ۱ لیوان + سالاد فصل ۱ کاسه (حاوی اسفناج و گوجه و فلفل سبز)


    شام

    شیرکم چربی ۱ لیوان + عسل ۴ قاشق مرباخوری


    قبل از خواب



    اگر در برنامه ی زیر دقت کنید متوجه می شوید که کل مواد غذایی که مادر باردار باید درطول روز مصرف کند چه میزان است. این یک برنامه ی کلی جهت تعیین مقدار دریافت مواد غذایی یک مادر باردار در طی یک روز است.
    ۳ تا ۴ لیوان شیر کم چربی
    ۱۲۰ تا ۱۸۰ گرم گوشت ( لخم) ، ماکیان و ماهی
    ۱ عدد تخم مرغ
    ۳ تا ۵ لیوان بصورت خام(سبزیجات) سبزی های دارای برگ سبز یا زرد تیره ، پخته یا خام ، سبزیجات نشاسته ای شامل سیب زمینی
    ۱ لیوان پخته لوبیا ، عدس و حبوبات دیگر
    ۳ تا ۴ عدد میوه تازه یا کمپوت با رنگ نارنجی تیره شامل زرد آلو، هلو، طالبی
    ۲۱۰ تا ۳۲۰ گرم درطول روز غلات کامل ، نانهای غنی شده ، غلات صبحانه ، شیرینی های خشک و بیسکویت های سبوس دار



    این برنامه برای اکثر افراد کافی است ، فقط مادران قد بلند ( بلندتر از ۱۶۳ سانتیمتر ) نیازشان کمی بیشتر از مقدار ذکر شده است.
    آنچه مادر بادار نباید مصرف کند:

    ۱) کافئین : نوشیدنی های کافئین دار مانند چای ، قهوه ونوشابه های کوکا با ید به ۲ لیوان درروز محدود شوند. زیرا می توانند موجب تولد نوزاد کم وزن تا نوزاد با عوارض عصبی شوند. دم کرده های گیاهی ( مانند چای نعناع و یا گل گاو زبان ) که اClick here to enlarge جانشین نوشیدنی های کافئین دار می شوند، گاهی اثرات جانبی مانند حالت تهوع و استفراغ بوجود می آورند که درزنان باردار باید با احتیاط مصرف شوند. ۲)

    الکل : مصرف الکل درهنگام با رداری با افزایش خطر تولد نوازد کم وزن و یا بروز سندرم الکلی جنین همراه است.

    ۳) شکلات : شکلات علاوه بر اینکه مقداری کمی کافئین دارد ، حاوی تئوبرومید نیز می باشد که شبیه کافئین است . بنابراین مصرف شکلات باید محدود شود.

    ۴) ترکیبات حاوی قند ساده : مواد قندی ساده دراین دوران در حد اعتدال مصرف شوند .

    باامید سلامتی و تندرستی شما دوستان عزیز
    دستورالعمل مراقبت مادران باردار

  14. تشکرها از این نوشته :


  15. #28
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض مصرف محدود این خوراکی در دوران بارداری= نوزاد کوچک و کم وزن

    به زنان باردار توصیه می کنیم به مقدار کافی از این نوشیدنی مصرف کنند تا نوازدشان کوچک و کم وزن نباشد زیرا کم وزنی بیش از حد باعث مرگ نوزاد می شود و یا ....
    مصرف کم شیر در دوران بارداری برابر است با تولد نوزادنی کوچک و کم وزن.

    زنان بارداری که شیر کمی می نوشند، با خطر به دنیا آوردن نوزادی کم وزن مواجه اند. به نظر می رسد که این اثر در رابطه با ویتامین D موجود در شیر باشد. آنچه در این باره خواهیم خواند:

    در طول مدت بارداری، ویتامین ها ضروری اند
    بارداری دوران ویژه ای است که طی آن باید برای داشتن تغذیه ای سالم و متعادل دقت داشت تا از خطر کمبود ریز مغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی جلوگیری شود؛ ویتامین ها و مواد معدنی برای داشتن یک بارداری خوب و سالم بسیار مهم اند.

    از سوی دیگر اخیراً، موسسۀ ملی پیشگیری و آموزش سلامت به وضوح به زنان باردار توصیه کرده که در رژیم غذایی شان ویتامین B9، که فُلات هم نامیده می شود، به میزان کافی وجود داشته باشد؛ و اگر لازم باشد از مکمل ها هم کمک بگیرند. در واقع، کمبود ویتامین B9 در زمان باردار شدن و طول مدت بارداری، می تواند خطر تأخیر در رشد و ناهنجاری های شدید را افزایش دهد.

    شیر و ویتامین D
    این ویتامین تنها برای رشد نوزاد ضروری نیست. مطالعه ای جدید نشان می دهد که ویتامین D اهمیت زیادی دارد و اگر به میزان کافی مصرف نشود در تولد نوزادان کم وزن مؤثر خواهد بود.

    اثبات این موضوع نسبتاً ساده است. محققان از جمعی از زنان باردار خواستند که مقدار مصرف روزانۀ شیرشان را مشخص کنند، و بعد از زایمان وزن نوزادشان را یادداشت کنند.

    مشاهده شد که هر چه زنان کمتر در دوران بارداری شیر نوشیده اند، نوزادان شان وزن کم تری داشته اند. نوزادانی که مادران شان کمتر از یک لیوان شیر (250 میلی لیتر) در روز نوشیده اند، به طور متوسط 110 گرم کم وزن تر از نوزادانی بودند که مادران شان به مقدار زیاد شیر نوشیده اند. مؤلفان این مطالعه خاطر نشان کرده اند که هر لیوان شیر اضافی در روز 41 گرم وزن نوزاد را افزایش می دهد.

    این اثر در رابطه با ویتامین D موجود در شیر است و نه دیگر مواد اصلی تشکیل دهندۀ آن یعنی پروتئین های خاص و کلسیم. پس می توانیم به زنان باردار توصیه کنیم که در طی بارداری به مقدار کافی شیر بنوشند و در صورت نیاز دربارۀ لزوم استفاده از مکمل ها با پزشک شان حرف بزنند.

    مواد غذایی غنی از ویتامین D کدامند؟
    روغن ماهی و ماهی ها، خصوصاً ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، شاه ماهی، ساردین، قزل آلای رنگین کمانی، ماهی کولی و... حاوی ویتامین D هستند.

    باید یادآوری کرد که نوشیدن مرتب شیر عادتی است که در زمان یائسگی هم بسیار مفید است. در واقع، این ویتامین به همراه کلسیم باعث استحکام استخوان ها و در نتیجه مانع پوکی استخوان می شود.
    تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
    [برای مشاهده لینک ها باید به خانواده بزرگ پرشین وی بپیوندید. ]
    اختصاصی سیمرغ

  16. تشکرها از این نوشته :


  17. #29
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض وضعیت‌های خوابیدن در دوران بارداری

    Click here to enlarge
    همچنانکه جنین رشد می‌کند، ممکن است خوابیدن در هر ماه کمی ناراحت‌‌‌کننده ‌تر شود.
    برای خوابیدن راحت در دوران بارداری به این توصیه‌ها در مورد وضعیت خوابیدن عمل کنید:


    * خوابیدن روی پهلو را امتحان کنید،به خصوص اگر احساس راحتی می‌کنید روی پهلوی چپ.


    * زانوتان را خم کنید و یک بالش میان آنها قرار دهید.

    *
    همچنین برای حمایت یک بالش زیر شکم‌تان قرار دهید.


    *اگر سوزش سر دل ناراحت‌تان می‌کند،زیر بالاتنه‌تان بالش بگذارید تا سرتان بالاتر قرار بگیرد.


    * اگر احساس تنگ‌نفس دارید،روی پهلو بخوابید یا زیرسرتان را بالا بیاورید.


    * در طول بارداری از خوابیدن روی پشت یا شکم پرهیز کنید.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    [برای مشاهده لینک ها باید به خانواده بزرگ پرشین وی بپیوندید. ]
    منبع:hamshahrionline.ir

  18. تشکرها از این نوشته :


  19. #30
    دوست و همراه پرشین وی آواتار fa38
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    ارسالها
    921
    حالت من
    Fine
    تشکر
    7
    تشکر شده 814 بار در 541 پست

    پیشفرض بارداری با اضافه وزن + 42 توصیه اضافه

    Click here to enlarge
    خانم‌های باردار در هر شرایطی كه باشند (لاغر، طبیعی، چاق) باید افزایش وزن متناسب با وضعیت خود داشته‌باشند بنابراین استفاده از رژیم‌های...

    خانم‌های باردار در هر شرایطی كه باشند (لاغر، طبیعی، چاق) باید افزایش وزن متناسب با وضعیت خود داشته‌باشند بنابراین استفاده از رژیم‌های غذایی محدود برای كاهش وزن خانم‌های باردار چاق توصیه نمی‌شود و باید با توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب میزان كالری دریافتی و در نهایت وزن آن را كنترل كرد. خانم‌های باردار برای كنترل افزایش وزن نیاز به افزایش وزن مطلوب دارند.
    برای كنترل افزایش وزن در خانم‌های باردار چاق روش‌های زیر توصیه می‌شود:

    1. كاهش مصرف چربی‌ها
    2. كاهش مصرف مواد قندی (كربوهیدرات ها)
    3. افزایش مصرف مواد نشاسته‌ای ( گروه نان و غلات)
    4. افزایش مصرف مواد پروتئینی
    5. افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر( میوه ها، سبزی‌ها، و گروه نان و غلات)
    6. اصلاح عادات و رفتارهای تغذیه‌ای نامناسب
    7. تحرك كافی از طریق پیاده روی منظم روزانه (مانند نیم ساعت پیاده روی در روز) در صورت نداشتن ممنوعیت پزشكی

    برای دریافت چربی

    1. اجتناب از سرخ كردن غذاها و حتی الامكان طبخ غذاها به شكل آب پز، بخارپز و كبابی.
    2. حذف چربی‌ها شامل كره حیوانی، مارگارین، خامه،‌ سرشیر، دنبه و پیه و جدا كردن چربی‌های قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ پیش از طبخ آنها.
    3. استفاده از شیر و لبنیات كم‌چرب به جای شیر، و لبنیات پر چرب، محدود كردن مصرف شیرینی‌ها، كیك‌های خامه‌ای و .....
    4. تنوری كردن ماهی و مرغ به جای سرخ كردن آنها ( سینه مرغ مقدار كمتری چربی دارد) و آب پز كردن مرغ، ماهی و گوشت بدون افزودن روغن (با حرارت ملایم) ، محدود كردن مصرف كله پاچه، دل، قلوه، جگر، زبان و مغز، سوسیس و كالباس و انواع پیتزای پر چرب.
    5. تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت كم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن.
    6. استفاده از سس سالم، ( ماست كمچرب، كمی‌نمك، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج) به جای سس مایونز.
    7. محدود كردن مصرف زرده تخم مرغ به سه عدد در هفته چه به صورت تنها یا در انواع غذاها مانند كوكو و املت.

    5 توصیه برای كاهش دریافت مواد قندی

    1. استفاده از میوه‌های تازه به جای شیرینی و شكلات به عنوان میان وعده.
    2. محدود كردن مصرف نان‌های شیرینی (نان قندی،‌نان شیرمال، شیرینی، كیك و ...) و انواع شكلات و آب نبات.
    3. مصرف دوغ، آب و آب میوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های گازدار.
    4. استفاده از میوه هایی مانند سیب، هلو، گلابی كه قند كمتری دارند و محدود كردن مصرف میوه های شیرین مانند انگور، ‌خربزه، خرما، انجیر، توت و ....
    5. كم كردن مصرف قند و شكر همراه با چای

    5 توصیه برای كاهش دریافت گروه نان و برای مصرف غلات

    1. محدود كردن مصرف نان، برنج و ماكارونی ( 7 سهم در روز)
    2. خودداری از مصرف برنج و ماكارونی در وعده شام و خودداری از مصرف نان‌ همراه با برنج در هنگام صرف غذا
    3. استفاده از نان‌های سبوس دار به جای نان‌های فانتزی. نان سنگك بیش از سایر نان‌ها سبوس دارد.
    4. استفاده از انواع خوراك ها با مقداری نان به جای برنج در وعده شام.
    5. استفاده از میوه به جای نان و پنیر،‌ بیسكویت یا كیك در میان وعده ها.

    4 توصیه برای دریافت مواد پروتئینی
    علت توصیه به افزایش مصرف مواد پروتئینی به این دلیل است كه در صورت محدود كردن مصرف پروتئین، اندو خته ماهیچه بدن خانم باردار برای پشتیبانی از رشد جنین استفاده خواهد شد. در عین حال،‌ پروتئین این مزیت را نیز دارد كه به خوبی گرسنگی را برطرف می‌كند.
    برای افزایش دریافت پروتئین در رژیم غذایی مصرف مواد غذایی زیر پیشنهاد می‌شود:

    1. مرغ آب پز و یا كبابی و انواع ماهی تازه بخارپز یا كباب شده.
    2. گوشت چربی گرفته.
    3. شیر و لبنیات كم چرب شامل ماست، پنیر و كشك
    4. استفاده از انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش، باقلا،‌ و ...) همراه با غلات.

    7 توصیه برای افزایش دریافت فیبر
    فیبر بخشی از میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌های خوراكی به ویژه حبوبات و غلات است كه در بدن انسان‌ هضم نمی‌شود. غذاهای پر فیبر به سیر شدن كمك می‌كنند و سبب می‌شوند غذا و به خصوص چربی كمتری مصرف شود. مصرف فیبر موجب حجیم شدن مدفوع شده و در نتیجه خروج راحت‌تر و سریع تر انجام شده و از بروز یبوست جلوگیری می‌كند. همچنین احتمال برزو بیماری‌های روده مانند سرطان و بواسیر را كمتر می‌كند. از سوی دیگر فیبر ها موجب كاهش كلسترول می‌شوند و خطر ابتلا به بیماری قلبی ـ عروقی را كاهش می‌دهند. راه‌های افزایش دریافت فیبر عبارت‌اند از:

    1. مصرف روزانه سبزی( سبزی‌های محلی یا سالاد، كلم، گوجه فرنگی، خیار، هویج، فلفل دلمه‌ای سبز و ...) همراه با غذا
    2. مصرف میوه‌های تازه به عنوان میان وعده و ترجیحا استفاده از خود میوه به جای آب میوه
    3. استفاده از خشكبار (برگه زردآلو، كشمش و .. ) و سبزی‌های تازه (هویج، گل كلم، خیار، گوجه فرنگی و ...) به عنوان میان وعده
    4. استفاده بیشتر از انواع حبوبات ( لوبیا، عدس ، ماش، نخود) در انواع سوپ‌ها و آش‌ها
    5. استفاده از سبزی‌هایی مانند كاهو، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز، كلم، فلفل دلمه‌ای در ساندویچ های خانگی.
    6. استفاده از سبزی‌ها در بیشتر غذاها ( ماكارونی ، باقلا پلو، كلم پلو، سبزی پلو) ، ماست و خیار، ماست و سبزی و انواع سوپ ها
    7. مصرف نان‌های سبوس دار (نان سنگك، نان جو) به جای نان‌هایی كه با آرد سفید تهیه شده اند مانند نان لواش، بربری، نان فانتزی.

    12 توصیه برای اصلاح عادات غذایی
    برای كنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری خانم های باردار كه موجب اضافه وزن بیش از حد و چاقی می‌شود نكات زیر را توصیه كنید:

    1. در حالت نشسته و در یك مكان ثابت و دایمی ‌غذا بخورند.
    2. پنج دقیقه پیش از صرف ناهار و یا شام یك لیوان آب بنوشند.
    3. پیش از صرف غذا، سالاد (بدون سس مایونز) میل كنند.
    4. سعی كنند وعده های اصلی غذا (صبحانه، ناهار، و شام ) را حذف نكنند زیرا ناچار به ریزه خواری می‌شوند.
    5. غذا را در ظرف كوچكتری بكشندتا مقدار كمتری غذا بخورند.
    6. در سفره غذا، تنها از یك نوع غذا میل كنند.
    7. ازمیوه و سبزی‌های تازه به عنوان میان وعده استفاده كنند.
    8. مواد غذایی را جایی دور از معرض دید نگهداری كنند.
    9. از خرید و مصرف تنقلات غذایی كم ارزش كه تنها حاوی چربی یا مواد قندی‌هستند مانند نوشابه،چیپس و ... خودداری كنند.
    10. از خرید و نگهداری شیرینی و شكلات در منزل خودداری كنند.
    11. پس از صرف غذا و سیر شدن، بلافاصله سفره را ترك كنند.
    12. غذا را آهسته و با آرامش میل كنند.
    13. تا حد امكان از سرخ كردن مواد غذایی اجتناب كنند و در صورت لزوم ترجیحاً از روغن مخصوص سرخ كردنی به جای روغن مایع معمولی یا روغن جامد استفاده كنند.


    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    منبع: هفته نامه سلامت

  20. تشکرها از این نوشته :


صفحه 3 از 4 ابتداابتدا 1234 آخرینآخرین

اطلاعات تاپیک

Users Browsing this Thread

کاربراني که از تاپيک ديدن ميکنند 1 (0 عضو خانواده 1 مهمان عزيز ما)

کلیدواژه های این مبحث

قوانین ارسال

  • نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
  • نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • نمی توانید نوشته خود را ویرایش کنید
  •